La Cuina, el Nostre Laboratori de Química, dins d’El Geni Culinari, dissabte 23 de setembre

La Cuina, el Nostre Laboratori de Química, dins d’El Geni Culinari, dissabte 23 de setembre

Dissabte 23 de setembre, a les 12 del migdia, farem un taller anomenat “La Cuina, el Nostre Laboratori de Química”, en el marc de les activitats relacionades amb l’exposició Geni Culinari, del Museu d’Arqueologia de Catalunya, a Girona. Serà a l’església de Sant Pere de Galligants, i el taller serà conduït per en Miquel Duran i per en Pep Duran (grup 2Duran).

Aquest taller demostrarà de forma atractiva alguns exemples de la ciència amagada darrera els processos quimicofísics que hi ha en una cuina. Es mostraran i descriuran variacions curioses per elaborar plats habituals, per exemple un ou ferrat de color verd. Els participants també gaudiran d’un petit joc de màgia química i, fins i tot, s’emportaran a casa algun secret.

La participació és totalment de franc, però cal fer reserva, i es durà a terme dins de l’entorn de l’església romànica de Sant Pere de Galligants. Serà una ocasió única per gaudir de demostracions i de jocs de màgia química en un lloc poc habitual.

Us hi esperem!

Informació i reserva dels tallers: 972 20 26 32 o al macgironagalligants.cultura@gencat.cat

Del web de l’exposició:

La seu de Girona del Museu d’Arqueologia de Catalunya ofereix aquesta exposició que té com a objectiu mostrar les restes arqueològiques des de la perspectiva culinària.

L’alimentació és un tema que desperta cada cop més l’interès de la societat, tant pel que fa a la qualitat del que mengem com a la creativitat gastronòmica i al component identitari de la nostra cuina, que es manifesta especialment en la revifada i la recuperació de la cuina tradicional. D’altra banda, el sector de la cuina i la gastronomia busca constantment nous estímuls per a projectar la seva creativitat o oferir nous productes, i cada cop es fixa més en la cuina del passat com a font d’inspiració.

L’arqueologia és l’única manera que tenim per conèixer com es menjava abans de l’aparició dels textos escrits. L’arqueologia recupera una gran quantitat de restes que tenen relació amb aquest àmbit, restes del que van menjar els nostres avantpassats, però també dels estris i atuells que feien servir. Restes que ens parlen de l’origen i de l’evolució de molts plats, d’innovacions que encara marquen la nostra cuina i que de ben segur podran servir d’inspiració per a noves creacions culinàries.

 

Comments are closed.