Serem a la Fira Ciència entre Tots, dissabte 6 de Maig de 2017

La Fira Ciència entre Tots farà dissabte 6 de maig la seva quarta edició. La nostra Càtedra hi ha estat des del primer dia, tot col·laborant en allò que cal amb l’organització de la Fira. Per a aquesta edició de 2017, hi presentem dos tallers un per cadascun dels projectes que acaben d’obtenir finançament de la FECyT: comunicació low-cost de la recerca (#clowcore), i la màgia de la ciència (campus d’estiu, #magsci).

Com en d’altres ocasions, a més dels investigadors hi haurà estudiants-divulgadors que duran a terme les diferents experiències. Per exemple, demà estrenarem la versió en suport rígid de #WeekDayRings, uns heptàgons que permeten saber el dia de la setmana corresponent a qualsevol data, per exemple de la data de naixement. Això permet explicar aritmètica modular (en aquest cas, en mòdul 7).

A l’stand #clowcore, a la Plaça de l’Hospital, hi haurà activitats sobre els conceptes d’Entropia, de Quiralitat, de DNA, aminoàcids i pèptids, i també jocs de probabilitat i de lògica.

A l’stand #magsci, a la Plaça de Catalunya, a pocs metres del primer stand, s’hi farà “I tu, quin element ets?” (#tpqee), #WeekDayRings, La Màgia del Color (#magcol), art i ciència dels flexàgons, i la Màgia del Cub de Rubik (#rubsci)

Us esperem a la Fira! Seran quatre hores, de 10 a 2, de diversió assegurada i de bany de ciència.