займ на карту займ на карту срочно без отказа
Feb 222017
 

L’EspaiCiència és una zona del Saló de l’Ensenyament que aplega stands i activitats de comunicació de la ciència. Per primer cop, la Càtedra hi tindrà un stand propi, encara que algun cop havia col.laborat amb l’stand de la UdG o amb d’altres iniciatives.

La proposta que hi porta la C4D és una versió simplicada de l’stand de YoMoBCN: 3STEAM, Comunciant Recerca:

Què fa un investigador en química computacional i catàlisi? Què és la Nit Europea de la Recerca? Quina relació hi ha entre química quàntica i màgia? Com es pot aprofitar el fet que s’ha completat set perídoes de la Taula Periòdica dels Elements? Les respostes a aquestes preguntes, amb l’ajut inestimable dels dispositius mòbils, seran a l’stand 3STEAM.

L’objectiu principal és promoure la cultura científica i contribuir a l’increment de vocacions STEM entre tots els segments de la població amb una perspectiva d’igualtat de gènere. Combina una part on es mostra l’activitat investgiadora (des de la reparació de l’ADN fins a l’aromaticitat molecular), amb una altra on la màgia contribueix a la “A” de STEAM. I finalment, l’experiència S.Te.Am pretèn incidir en els aspectes socialitzants de la ciència, tot fent servir la taula periòdica dels elements i els dispositius mòbils.

La visita a l’stand de la C4DUdG permetrà que els visitants puguin conèixer la recerca de l’IQCCUdG fent servir dispositius mòbils, gaudir de petits exemples d’ús de la màgia en l’àmbit de la recerca i l’educació, i prendre part d’un experiment que relaciona la taula periòdica dels elements, un joc de cartes de pòker i el calendari anual.

Les tres experiències tenen noms derivats de STEAM, d’aquí 3STEAM:

La primera, S-Team, simplificació de Science Team, comporta conèixer els principals projectes de recerca que hi ha actualment en aquest centre de recerca, a més de fer servir dispositius mòbils per comprendre conceptes avançats d’investigació puntera en el camp de la química computacional i la catàlisi. També s’exposarà l’activitat que la C4D organitza anualment a Girona des de 2008: la Nit Europea de la Recerca.

La segona, STEAM Magic, perquè STEAM és un anagrama de MATES. Perquè les matemàtiques, la llengua de la ciència, són una base dels secrets de la màgia. Mostrarem alguns jocs dels nostres projectes: La Màgia del Color, La Màgia de l’Alimentació, La Matemàgia de la Ciència, o La Màgia de la Taula Periòdica. I els mòbils i tauletes en seran co-protagonistes… en més d’una forma misteriosa.

La tercera experiència és S.Te.Am (Sofre.Tecneci.Americi), una divertida incursió a l’apassionat coincidència entre calendari anual, joc de cartes de pòker, i taula periòdica dels elements (S, Te, Am): “I tu, quin element ets? i ja saps quina carta ets?” Fent servir paper o fent servir dispositius mòbils, amb un efecte chroma i molt d’humor. La casualitat fa que el calendari anual de 366 dies (d’un any de traspàs) contingui aproximadament 3 taules periòdiques de (la completada fa poc amb 118 elements + 4 per descobrir). I que contingui 7 jocs de cartes de pòker i dos comodins.

Tot plegat, amanit per divulgadors científics de la C4DUdG i per investigadors de l’IQCCUdG.

Sorry, the comment form is closed at this time.

займ на карту займ на карту срочно без отказа