займ на карту займ на карту срочно без отказа
Feb 222017
 

Entre el 27/2 i el 2/3/2017 la C4D tindrà un stand a YoMoBCN, el Youth Mobile Festival. L’stand es titula “3STEAM: Comunicant Recerca“.

La visita a l’stand de la C4DUdG permetrà que els visitants puguin conèixer la recerca de l’IQCCUdG fent servir dispositius mòbils, gaudir de petits exemples d’ús de la màgia en l’àmbit de la recerca i l’educació, i prendre part d’un experiment que relaciona la taula periòdica dels elements, un joc de cartes de pòker i el calendari anual. A més, podran participar en un concurs de fotografia geomètrica instantània.

Les tres experiències tenen noms derivats de STEAM, d’aquí 3STEAM:

La primera, S-Team, simplificació de Science Team, comporta la interacció entre investigadors de l’IQCCUdG i visitants, i conèixer els principals projectes de recerca que hi ha actualment en aquest centre de recerca, a més de fer servir dispositius mòbils per comprendre conceptes avançats d’investigació puntera en el camp de la química computacional i la catàlisi. També s’exposarà l’activitat que la C4D organitza anualment a Girona des de 2008: la Nit Europea de la Recerca. Peròmés encara, l’IQCCUdG hi aportarà les persones més rellevants de la seva activitat: Sílvia Osuna, Premi Fundació Princesa de Girona 2016 i Premi RSEQ 2016, Miquel Costas, Premi RSEQ 2016, Miquel Solà,, Premi RSEQ 2015, Marcel Swart, director de l’IQCCUdG, membre del Board de la Young Academy of Europe, Xavi Ribas (igual que Sílvia Osuna i Miquel Costas, receptor d’ajuts Starting Grant de la UE, etc.

La segona, STEAM Magic, perquè STEAM és un anagrama de MATES. Perquè les matemàtiques, la llengua de la ciència, són una base dels secrets de la màgia. Mostrarem alguns jocs dels nostres projectes: La Màgia del Color, La Màgia de l’Alimentació, La Matemàgia de la Ciència, o La Màgia de la Taula Periòdica. I els mòbils i tauletes en seran co-protagonistes… en més d’una forma misteriosa.

La tercera experiència és S.Te.Am (Sofre.Tecneci.Americi), una divertida incursió a l’apassionat coincidència entre calendari anual, joc de cartes de pòker, i taula periòdica dels elements (S, Te, Am): “I tu, quin element ets? i ja saps quina carta ets?” Fent servir paper o fent servir dispositius mòbils, amb un efecte chroma i molt d’humor. La casualitat fa que el calendari anual de 366 dies (d’un any de traspàs) contingui aproximadament 3 taules periòdiques de (la completada fa poc amb 118 elements + 4 per descobrir). I que contingui 7 jocs de cartes de pòker i dos comodins.

Envoltant-ho tot, farem un petit concurs on demanarem als participants que facin servir els seus dispositius per capturar geometries específiques, per captar allò que els nostres ulls veuen però potser el nostre cervell no s’hi fixa gaire. I amb algun premi i amb alguna sorpresa. Tot plegat amanit per divulgadors científics de la C4DUdG i per investigadors de l’IQCCUdG.

L’objectiu principal de l’stand es promoure la cultura científica i contribuir a l’increment de vocacions STEM entre tots els segments de la població amb una perspectiva d’igualtat de gènere. Combina una part on els investigadors professionals mostren la seva activitat (des de la reparació de l’ADN fins a l’aromaticitat molecular), amb una altra on la màgia contribueix a la “A” de STEAM. I finalment, l’experiència S.Te.Am pretèn incidir en els aspectes socialitzants de la ciència, tot fent servir la taula periòdica dels elements i els dispositius mòbils. En definitiva, es coneixerà una zona de la frontera de la ciència d’una forma amable i divertida. I a més, els vistants coneixeran pesonalment investigadors punters.

I en resum:

Què fa un investigador en química computacional i catàlisi? Què és la Nit Europea de la Recerca? Quina relació hi ha entre química quàntica i màgia? Com es pot aprofitar el fet que s’ha completat set perídoes de la Taula Periòdica dels Elements? Les respostes a aquestes preguntes, amb l’ajut inestimable dels dispotiius mòbils, seran els resultats de visitar i participar activament a l’stand 3STEAM. I fins i tot, d’involucrar-se en un petit concurs. Perquè la cultura científica és cosa de tothom, de totes les edats i perquè valorar la ciència és tenir una societat millor. I si es fa amb humor i màgicament, millor.

I una frase:

Vine, i mai més no veuràs pas la ciència amb els mateixos ulls!

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

займ на карту займ на карту срочно без отказа