займ на карту займ на карту срочно без отказа
Nov 212016
 

Diumenge 27 de novembre de 2016, al matí,en Miquel Duran i en Fernando Blasco faran un taller obert a tothom (en dues sessions consecutives) sobre els Misteris de la Màgia i de Il.lusionisme de Ramon Llull, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Aquest taller forma part de les activitats relacionades amb l’exposició “La màquina de pensar. Ramon Llull i l’Ars Combinatoria” que està oberta fins al 12 de desembre.

Image

Al llarg d’uns 45 minuts, en Miquel i en Fernando oferiran una selecció dels jocs que desenvolupen en el marc del projecte “De la Màgia de la Ciència a la Ciència de la Màgia“, finançat parcialment per la FECyT, tot adaptant-los a la comprensió de l’obra de Ramon Llull:

L’obra de Llull no tan sols és influent encara, sinó que ha facilitat l’avenç de divulgadors del segle XX com Martin Gardner, mag i periodista. Aquest taller explorarà alguns conceptes de lògica i de combinatòria relacionats amb Ramon Llull permeten dur a terme efectes sorprenents i espectaculars. Mostrarem com la ciència i la màgia (il·lusionisme) es connecten i fins i tot en donarem algun secret. Des de les il·lusions del color fins a altres il·lusions sensorials no visuals, passant per la combinació d’indicadors àcid-base per fer màgia química o per a les combinacions d’elements i molècules en química. També mostrarem la curiosa relació entre calendari, taula periòdica dels elements i les cartes de pòquer. I la relació entre les cartes i el premi Nobel de química del 2011.

Prèviament, divendres 25 de novembre també fan un taller, aquest cop dirigit a grups-classe de centres de secundària, amb el mateix contingut.

Image

Els dos tallers es faran a 1/4 de 12 i a 2/4 d’1 del matí, i són d’accés lliure però cal inscriure-s’hi prèviament al mateix web del taller.

Sorry, the comment form is closed at this time.

займ на карту займ на карту срочно без отказа