La Setmana de la Ciència 2015, un bull d’activitats

La Setmana de la Ciència 2015, un bull d’activitats

ImageDivendres 13 comença una nova edició de la Setmana de la Ciència, que en aquesta ocasió celebra el seu 20è aniversari a Catalunya. Amb aqust motiu, la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (@C4DUdG), l’Institut de Química Computacional i Catàlisi (@IQCCUdG), i el Departament de Química de la UdG (@QuimicaUdG) han coordinat l’organització de tot un seguit d’activitats de caire ben divers.

En general, totes les activitats són de lliure participació i no hi cal inscripció. El I Science Slam que es farà dijous al matí serà en anglès.

Divendres 13/11

De 8 a 2, el Departament de Química de la Universitat de Perpinyà-Via Domitia farà el taller “La Llum i la Química” al Hall de la Facultat de Ciències, en el marc de la Diada de Sant Albert. Aquest taller s’emmarca en la col.laboració que fa temps que s’ha establert entre la C4DUdG i la UPVD, en les respectives Setmanes de la Ciència: fa poc la C4D va participar al Village des Sciences de Perpinyà. Assitència lliure.

Dissabte 14/11

D’11 a 12:15: Taller de Viquipèdia i Ciència a la Viquitrobada de Girona, Biblioteca Carles Rahola. En col.laboració amb Amica Wikimedia. Assistència lliure.

Dimecres 18/11

Matí: diversos investigadors d’aquest àmbit faran xerrades a centres no universitaris, en el marc del Dia de Ciència a les Escoles.

18:00 Quimithon: Apps de Química, a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències. El QuimiThon és una trobada per analitzar les darreres novetats en apps mòbils relacionades amb la Química. Per a aquest curs s’organitzarà dues vegades, el novembre en el marc de la Setmana de la Ciència, i l’abril el el marc de la Jornada OpenChem. Assistència Lliure.

19:00 QuimiNet: activitat inicialment prevista, però ajornada per a la primavera de 2015

Dijous 19/11

12:30 I Science Slam IQCC, a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències. Assistència lliure.

18:00 Presentació de les activitats de la C4DUdG per al curs 2015/16, Sala de reunions del cos C1 de Ciències. Inclourà la presentació del projecte “La Màgia de l’Alimentació”, beca Educar Menjant de la Fundació Jaume Casademont. Assistència lliure.

19:00 Itinerari Màgic-Químic per Girona. Sortida des de les Lletres Toves, davant de la Casa de Cultura de Girona. Assistència lliure.

20:30 Toc de Màgia i Ciència. Lloc a comunicar directament als assistents. Assistència previ contacte a c4dudg@gmail.com

Dilluns 23/11

17:30 Benvinguda als estudiants de 1r de Química, a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències. Amb intervencions del Dr. Albert Poater, investigador postdoc a l’IQCCUdG, la Dra. Cristina Butchosa (Nylstar Blanes), i de la direcció del Departament de Química.

Comments are closed.