Curs d’estiu sobre Ciència, Recerca i Educació 2.0

Image

La Càtedra C4D organitzarà el proper juliol un curs d’estiu amb el títol de Noves Formes de Comunicació Digital per a les Organitzacions: Ciència, Recerca i Educació 2.0, adreçat a professors-investigadors, estudiants, professionals, persones responsables d’un grup de treball o interessades en incorporar-se o millorar les seves habilitats a la Web 2.0.

Aquest curs pretén donar els fonaments per bastir un entorn de comunicació digital tant a les organitzacions, grups de recerca o entitats com a les persones individuals, aprofitant les possibilitats de la Web 2.0, en particular de les xarxes i dels canals socials. Per això es donaran a conèixer i es posaran en pràctica les possibilitats que ofereixen eines com blocs, wikis, twitter, facebook, flickr, youtube, etc. per tal de construir una identitat digital, crear marca (grupal o personal) i aconseguir una reputació a la xarxa. Es farà un repàs dels nous reptes que suposa la connectivitat permanent via mòbil, i l’adaptació que caldrà per a les tres pantalles: mòbil, portàtil i televisor.

Per a insciure’s a aquest curs d’estiu, que costa 60 Euro, és semipresencial i té professos de l’àmbit la comunicació 2.0 i de la pròpia UdG, cal fer-ho mitjançant el web dels Cursos d’Estiu de la UdG.

El programa del curs és el següent:

Dilluns 12 de juliol:

15:30 Elements clau de la Web 2.0. Canals i xarxes socials (D López)

16:30 Comunicació de la ciència, comunicació de la recerca (A Fernández)

17:30 La conversa en un món amb fressa (M Duran)

18:30 Del blog al youtube, eines per a l’educació, la ciència, la cultura i la comunicació (Tmilan)

19:30 Els sistemes de microblogging: twitter. Tagging (Tmilan)
Dimarts 13 de juliol:

15:30 Reputació, identitat i marca digital. (Dlópez)

16:30 Xarxes socials genèriques i específiques (M. Duran)

17:30 Exemples d’organitzacions acadèmiques (centres de recerca, universitats, centres d’ensenyament) a la web 2.0 (M Duran)

18:30 Com fer participar a tothom de la ciència i de la recerca? (Dsegarra)

19:30 Com fer participar a tothom de la ciència i de la recerca? (Dsegarra)
Dimecres 14 de juliol, online:

Pràctiques dels coneixements adquirits els dos primers dies. Treball individual a Internet

Dijous 15 de juliol:

15:30 Indicadors i avaluació en comunicació digital (M. Terès)

16:30 Pràctiques dels coneixements adquirits els dos primers dies. Treballindividual a Internet. (A Fernández, D López, M Terès)

17:30 Pràctiques dels coneixements adquirits els dos primers dies. Treball individual a Internet. (A Fernández, D López, M Terès)

18:30 Periodisme i comunicació digital (Ebatlle)

19:30 Comunicació a la web 2.0 (Ebatlle)
Divendres 16 de juliol:

Posada en comú pràctica dels coneixements adquirits, treball en grup via Internet.
Opcional:

Exercici de seguiment d’un esdeveniment (a concretar en funció dels esdeveniments existents durant aquella setmana i la següent

(Foto: del l’entrada Blogging made cool)

(programa actualitzat a 2376/2010)

Join the Conversation

8 Comments

  1. Pingback: El kid científic
  2. Realmente es muy importante el impacto que la Web 2.0 tiene en la forma en que se enceuntra informacion y en que la gente interactua con ellos. Vale al pena echarle un ojo a este tema y apropiarlo en nuestras campañas de marketing

  3. Celebro qu en otras latitudes la importancia de los medios de comunicación basados en las redes sociales y la tecnologia 2.0 sean un asunto de importancia tal como para ser tratados dentro de un entorno a nivel catedrático e institucional. Sin duda, un ejemplo a seguir.
    Felicitaciones.

  4. Aquest tipus de cursos és molt Important Que es repeteixin d’any en any ja Que els Canvis socials produïts per la Tecnologia fill Enormes i majors els Canvis Que es precisen en l’Educació, Més ENCARA tenint en compte l’arribada de la web 3.0

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *